Mera bett

Veckan har varit fullknôkad som vanligt. Jobb måndag-lördag, varav  onsdag & torsdag 11 timmars pass. Tur att man gillar att jobba 🙂

Har hunnit rida en del som tur är. Har invigt ett av alla nya bett jag budade hem på Tradera. Dom helt underbara ”Pessoa”betten. Och nu menar jag inte dom där med en massa ringar utan detta är som ett smalt tvådelat men som inte kan böja ihop sig helt. Utan när man tar i det så blir det rakt. Emma har ett som vi ridit alla hästar på och det har funkat hur bra som helst. Men det var ju lite meckigt att behöva byta bett så fort man skulle rida en ny häst.

Nu har vi en hel uppsättning 🙂

Salig blandning, vissa bra och vissa skräp. 

Min onda aning om att det inte räckte med Virkon S och Butta på Cashen infriades. Benet blev inget bättre så det var till att ringa vetten ingen för att få penecilin. Som tur är så är den lille hästen nästan dumsnäll 😉 så det är bara att gå ut i hagen och spruta in det i munnen. Duktig pålle. Men han ser fortfarande för jäklig ut, mager, tottig i pälsen och ena benet är svullet. Men han matas och matas, sprayas och pussas på så det ska väl bli bra.

Berra börjar ta sig. Han var ju mager och bukig när han kom men nu är han lite mindre mager och lite mindre bukig.

Han har haft lite ledigt det senaste pga av tidsbrist men nu är han riden tre gånger den senaste veckan. Första turen var han lite halvgalen men efter det så var han hyfsat lugn och sansad. Gick att skritta över bommar och han börjar bli lite stabilare.

Annonser

2 responses to this post.

 1. Har testat en hel del bett genom åren. Har kommit fram till att GammelBlakkur gillar 3-delat sötmalm och koppar.

  Funderade på att köpa ett bett med parerstänger till Tara, då hon ofta fick in bettskivorna i munnen. Nosgrimma på henne var en annan sak jag funderade på.

  Vet vad du menar med att jobba 11-timmars pass. På min arbetsplats har vi ett pass på 13 timmar, tur att det bara är var sjätte vecka som vi behöver arbeta det!!

  Svara

  • Ja dessa bett 🙂 Tara går just nu med ett tre-delat mässningsbett. Funkar fint. Och utan nosgrimma. Men oftast är det ju ganska enkla pass hon går och då behövs det inget mera.

   Jag jobbar hellre långa pass och får vara ledig däremellan, fast det är ju inte alltid man kan styra.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: